Events: Limburg, International Journalism and PR, Limburg, My tips

Candy Dulfer & Sheila E in Heerlen

Candy Dulfer & Sheila E in Heerlen

On the 3rd of April Sheila E and Candy Dulfer will perform together during the concert at the Parkstad Limburg Theaters in Heerlen.

See below an official Press Release in Dutch.

Limburg Zaal Parkstad

Candy Dulfer special guest tijdens concert van Sheila E.!

Candy Dulfer & Sheila E. samen op het podium van de LIMBURGzaal

 

Op 12, 13 en 14 februari was Sheila E. special guest tijdens de uitverkochte concertreeks van The Ladies of Soul in de Ziggodome! Dit beviel Candy Dulfer zo goed dat de special guest van Sheila E. op vrijdag 3 april in de LIMBURGzaal niemand minder dan….. Candy Dulfer is! Een niet te missen concert voor de echte muziekliefhebber!

Kaarten zijn te bestellen via www.limburgzaal.nl of telefonisch via 045 – 571 66 07. 

 

De nu 56-jarige Amerikaanse percussioniste (en dochter van de beroemde jazz-percussionist Pete Escovedo) Sheila E. leerde al op zeer jonge leeftijd (5 jaar!) de conga’s spelen. De liefde voor drums en conga’s werd er dus al met de paplepel ingegoten. Toch kwam ze pas echt tot muzikaal wasdom toen niemand minder dan Prince zich over haar ontfermde. Sheila E. scoorde hits met ‘The Glamorous Life’ en ‘A Love Bizarre’ en maakte tot begin jaren 90 deel uit van de begeleidingsband van Prince.

 

Na wat gezondsheidsproblemen werd ze eind jaren 90 weer actief en bracht ze weer albums uit. Na samenwerkingen met o.a. Ringo Starr, Lionel Richie en natuurlijk Prince besloot ze om in 2006 de band C.O.E.D. (Chronicles Of Every Diva) te vormen samen met Rhonda Smith, Kat Dyson en Cassandra O’Neal.

 

Vorig jaar bracht ze, inmiddels alweer haar zevende, soloplaat ICON uit. “Een meer dan terechte comeback van the one & only Miss Sheila E” aldus Gooddayz en “Met een opzwepende gitaarlik en dito trompetblow schittert het weer als in de jaren ’80” aldus writteninmusic.com.

 

De special guest van deze avond is niemand minder dan Candy Dulfer! Over de hele wereld staat Candy bekend om haar krachtige, energieke live concerten. Ze werkt samen met de beroemdste sterren, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht sindsdien ruim 2,5 miljoen albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA. Na haar spectaculaire optreden tijdens de eerste editie van jazzOUT! in 2013 zal ze op vrijdag 3 april haar rentree maken in de LIMBURGzaal als special guest bij Sheila E.!

 

De Pers:

“Een meer dan terechte comeback van the one & only Miss Sheila E” – Gooddayz.nl

 

“Met een opzwepende gitaarlik en dito trompetblow schittert het weer als in de jaren ’80” – Writteninmusic.com

 

 

 

Leave a Reply